fredag 19 september 2008

Make no little plans...



Make no little plans. They have no magic to stir men's blood and probably themselves will not be realized... Let your watchword be order and your beacon beauty. Think big.

, sa Daniel Burnham och gav en nymornad profession - planerarna - storhetsvansinne från första sekunden. Som alla kan förstå av den här bloggens respektkrävande titel så är inte vi den sortens typer som sätter oss upp mot en så lång yrkestradition av självförhävdelse och bristande blygsamhet.

Vi som skriver på den här bloggen jobbar till vardags med frågor om städers och regioners utveckling. Bloggen är framförallt tänkt att fungera som ett forum för kritisk reflektion kring frågor som vi greppar med i vår yrkesverksamma vardag, men också frågor och perspektiv som vi av olika skäl inte har möjlighet att arbeta med inom ramarna för våra officiella uppdrag. Frågor av ideologisk och filosofisk karaktär om planeringens grundläggande förutsättningar och utgångspunkter, dess legitimitet och rationaliteter. Om etik och estetik, demokrati och teknokrati. Här kan gamla idéer ifrågastättas - men framförallt: nya idéer skisseras.

Ingen fråga är för liten och ingen ambition för stor: think big.

1 kommentar:

elias sa...

bra jobbat! högt i tak och mycket luft i orden. nu är det bara att sätta igång att skriva på allvar och bjuda in. ser fram emot pop-versionen av dina regionförstorings-funderingar. och se till att lägga upp lite fler blogg och länk-tips eller skicka till mig så bygger jag in dem!